Hva er forskjellen mellom plattformer (freelance – mikrotjenester – crowdfunding) og når bruker du dem?


Det er ingen tvil om at Internett har åpnet muligheter for alle som aldri var tilgjengelige på mange områder som arbeid, utdanning og alle andre aspekter av livet, og omformet den samfunnskulturen knyttet til arbeid og entreprenørskap, noe som førte til overlapping av termer og navn som ble brukt på nettet, blant disse overlapper forskjellen mellom frilansplattformer, nettsteder Mikrotjenester og crowdfunding-plattformer, du tror kanskje alle tre er en ting, eller du vet kanskje ikke hva noen av dem er.

Å vite forskjellen vil være til nytte for deg på et personlig nivå og på nivået for virksomheten din, det er viktig å vite hva du har å gjøre med og dens egenskaper, spesielt hvis det er relatert til veksten i prosjektet ditt og virksomheten din som gründer eller å få jobb og skaffe noen kunder som frilanser.

For å gjøre det lettere for deg å bla gjennom artikkelen, vil vi snakke om det som følger:

  1. Hva er frilansarbeid – eksempler på frilansplattformer og hva de gjør.
  2. Hva er mikrotjenester – Eksempler på mikrotjenesterplattformer.
  3. Forskjellen mellom frilansplattformer (for frilansere – for arbeidsgivere).
  4. Hva er crowdfunding – eksempler på crowdfunding-plattformer.
  5. Et enkelt eksempel som forklarer de tre typene plattformer.

Frilansplattformer

Hva er frilans?

Det er en måte å gjøre forretninger på. Det inkluderer to parter, den første er en person som jobber uavhengig (frilanser), det vil si at han ikke følger en bestemt enhet, han jobber bare for seg selv uten å være bundet av lovene til et selskap eller en fast jobb, den andre parten kan være et selskap eller eieren av et prosjekt som kontraherer med frilanseren for å fullføre arbeidet i en viss periode, og de to partene styrer En kontrakt som inkluderer vilkår og lover som fungerer i henhold til uten problemer.

Forutsatt at du jobber som en uavhengig webdesigner (frilanser) og at du har inngått kontrakt med en bestemt part og skal være et salgsselskap for husholdningsapparater, for å designe nettstedet deres, oppstod det noen problemer i kontrakten, og du mottok ikke dine økonomiske avgifter etter å ha designet siden, så er tilstedeværelsen av en tredjepart som dommer og arrangør for den prosessen mye bedre enn det Bedriftseieren eller frilanseren får problemer, og her kommer rollen som frilansplattformer.

Og det som er vanlig i denne typen virksomhet er at den uavhengige leter etter kontrakter med stor lønnsomhet, ettersom inntektene hans da avhenger av gjennomføring av prosjekter med store kostnader, noe som gir ham gode inntekter i en periode, og etter prosjektets slutt søker han etter et annet prosjekt.

Rollen som frilansplattformer

Selvstendig næringsdrivende plattformer opprettholder arbeidsflyten mellom frilanseren og prosjekteieren som den skal, kort sagt, det bevarer rettigheten til begge parter, og sørger for at både frilanseren og bedriftseieren får sine kontingenter. At han ba om. Derfor kan frilansplattformen gripe inn i tilfelle brudd på avtalen eller et problem mellom de to partene. Med den økende etterspørselen etter disse plattformene fra frilansere og prosjekteiere, kan du også betrakte dem som et tilbud og etterspørselsmarked der både frilanser og prosjekteier finner sitt ønske.

Eksempler på frilansplattformer

Microservices-plattformer

Hva er mikrotjenester?

Mini-tjenester inkluderer også to parter i salgsprosessen, tjenesteleverandøren (selgeren) og tjenestekjøperen (kjøperen). Vanligvis er det enkle tjenester der selgeren er avhengig av antall tjenester han kan fullføre per dag, så inntekten fra dem blir (tjenestepris x antall tjenester = inntekt per dag) Og kjøperen har en tendens til å kjøpe disse tjenestene på grunn av to ting, selgerens håndverk og deres rimelige pris. Mikrotjenester er også kjent som gig- eller mikrojobber.

Selgeren eller den frie arbeideren fokuserer på en ferdighet eller flere ferdigheter i å tilby tjenester, men i et stort antall, noe som øker inntekten hans jo mer salg han selger, og for kjøperen er det mer økonomisk for ham å betale en liten pris for en tjeneste levert av en profesjonell for å miste sin innsats og tid på å oppdage saken Av seg selv.

Rollen til mikrotjenesteplattformer

Microservice-plattformer utfører den samme funksjonen som freelance-plattformer, ettersom de organiserer og opprettholder strømmen av interaksjon mellom selgere og kjøpere som den skal, og de betraktes som et marked for tjenester som alle som ikke finner tid til å fullføre en bestemt tjeneste, for eksempel en logo-designtjeneste, eller SEO-tjeneste kan søke Til plattformen for hva han vil.

Eksempler på mikrotjenesteplattformer

Hva er forskjellen mellom mikrotjenesteplattformer og frilansplattformer?

For frilanser eller gratis arbeidstaker

Hvis du er fersk i frilansarbeid og ikke har mye kompetanse, kan du begynne å selge mikrotjenester som du kjenner godt med mikrotjenesterplattformer som Khamsat.

Hvis du er profesjonell innen ditt felt og har en god profesjonell karriere, kan du søke på prosjekter som er spesifikke for ditt felt og ditt håndverk på frilansplattformer som frilanser.

Det skal også bemerkes her at dette ikke betyr at mikrotjenestesider bare er for nybegynnere, det er mange frilansere som jobber på begge typer plattformer, og det er fagpersoner som foretrekker å jobbe bare med mikrotjenestesider, det kommer helt an på hvor godt du organiserer tiden din, og hvor mange kunder Du kan takle dem.

Evnen til å få klienter til å jobbe med dem for å gjøre virksomheten din nesten kontinuerlig, og dette er den største hindringen for deg å gi en stabil inntekt fra selvstendig næringsdrivende, og du må kjenne til dine evner til å håndtere begge typer plattformer for å kunne sikre en stabil inntekt.

For kjøper eller bedriftseier

Hvis du vil oppnå en liten bestilling – for eksempel gjennomgå en artikkel – til en fornuftig pris, så er mikrotjenester det du leter etter, men hvis du vil fullføre et komplett prosjekt – for eksempel en markedsføringskampanje for ditt oppstartsprosjekt – med mange detaljer, er det mest passende alternativet for deg å gå til frilansplattformer og finne en uavhengig eller Teamarbeid for å få det gjort.

Publikumsfinansiering

Eieren av en framvoksende idé eller et prosjekt sender sin forespørsel til en stor gruppe mennesker om å finansiere prosjektet sitt, enten gjennom investering, kjøp eller til og med en donasjon til ham som støtter ideen eller prosjektet, og deretter samler han inn midlene, som vanligvis må overstige det minimum som er satt av prosjekteieren. Denne prosessen er kjent som crowdfunding. Crowdfunding-økonomien regnes som en lovende økonomi. I 2013 oversteg crowdfunding-industrien 5,1 milliarder dollar.

Og for enkel tilgang til det store antallet mennesker via Internett, var det crowdfunding-plattformer som organiserte denne prosessen og sørger for at penger når eieren av ideen eller prosjektet.

Eksempler på crowdfunding-plattformer

Et enkelt eksempel som forklarer de tre typene plattformer

Muhammad er en grafisk designer som hadde en god ide om å lage et nettsted der designere og illustratører presenterer arbeidet sitt for salg på en interessant måte for besøkende, noe som gir en atmosfære av konkurransekraft og tiltrekker besøkende med forskjellige smaker. Han har allerede penger til å starte et nettsted som dette.

Så hva gjør han?

Muhammad organiserer ideene sine og forbereder dem i form av en oversikt over nettstedet, og han trenger også å lage en profesjonell video for ganske enkelt å presentere ideen sin foran folk, selv om han er en profesjonell designer, men han er opptatt med ideen, danner og studerer den i alle henseender, hans opprinnelige plan er å kjøpe en minitjeneste fra Microservices-plattform Fives, og viser deretter denne korte videoen om ideen og detaljene han utarbeidet på prosjektet Crowdfunding-plattform Zoom.

Etter perioden han satte inn for å samle inn minimumsfinansiering (3 måneder), likte mange og finansierte prosjektet hans. Muhammeds idé for nettstedets arbeid lyktes og overskred langt minimumsfinansieringen. Muhammad hadde tidligere trodd at han trengte arbeidsteam for å jobbe med prosjektet. For frilans plattform Uavhengig å ansette et team av utviklere og designere som skal bygge nettstedet, og også ansette markedsføringsteamet som snart vil forberede markedsføringskampanjer for lanseringen av nettstedet. Og å holde budsjettet avhenger av å kjøpe noe Mikrotjenester Fra fem som Logo Design og Website Visual Identity. Noen måneder senere lanseres Gallery etter å ha brukt de tre typene plattformer … Slutten på historien.

Bildekilde: flimmer


Post a Comment (0)
Previous Post Next Post